torstai 15. elokuuta 2013

yöeläin

Jos saisin valita, valvoisin yöt ja nukkuisin päivät. Tai ehkä sittenkin valitsisin olevani aamuihminen. Oon aina halunnut olla aamuihminen; sellanen joka herää aina virkeänä uuteen päivään ja osaa mennä iltasin ihmisten aikoihin unten maille. Mulle aikasin herääminen vaatii aina pienen henkisen taistelun ja iltasin joudun melkeinpä pakottaa itseni nukkumaan. Ja erityisen vaikeeta on nukkuumanmeno silloin kun on parasta skypetysseuraa ja tunnit vaan kuluu huomaamatta, kuten eilen Tarun ja Emmin, mun suomimurusten kanssa jutellessa.
Öissä on vaan ihan oman fiiliksensä ja kaikki tuntuu näyttävän kauniimmalta; kadut, rakennukset, ihmiset. Täällä iltasin kadut täyttyy syömään lähtevistä perheistä, pariskunnista ja kaveriporukoista. Mietitään söiskö tänään italialaista vai meksikolaista. Etnisiä ravintoloita löytyy aina nepalilaisesta ruotsalaiseen ja ulkona syöminen ei oo erityisen kallista, ainakaan muuhun hintatasoon verrattuna. Mekin käydään perheen kanssa kerran viikkoon ulkona syömässä, voi kuinka kovin haluisinkaan rantauttaa tän ulkonasyömiskulttuurin myös Suomeen.
Etnisyydestä puheen ollen, en koskaan ajatellut Aussien olevan näin monikulttuurinen paikka. Eityisen hyvin sen huomaa koulussa; suurimmalla osalla on juuret jossain muualla. Paljon on Filippiineiltä muuttaneita, mutta myös muunmuassa Meksikosta, Iso- Britanniasta, Etelä- Afrikasta ja lista jatkuu. Ei siis ihme, että ilmapiiri on tosi suvaitseva. Suvaitseva oikeestaan kaiken suhteen, ihmiset uskaltaa täällä pukeutua ja ilmaista itseään paljon Suomea rohkeammin. Se tunne, et sut hyväksytään just sellasena kun oot on auttanut sopeutumista tosi paljon. Paitsi et aussit on suvaitsevaisia, täällä ollaan myös ihan älyttömän huumorintajuisia. Selviytyäkseen pitää osata nauraa itselleen, on ihan normaalia että esim. opettaja nimittelee oppilaitaan. Läppää heitetään ihan mistä vaan ja sarkastisuus on avainsana.  Ihan mahtavaa, jos multa kysytään, tosin blondiläppä alkaa sillon tällöin jo pursua ulos korvista... Epäilen muuten et tällä postauksella oli joku pointti jonka ehdin unohtaa tässä höpöttäessäni ja sivusilmällä leffaa vilkuillessani. Joka tapauksessa kiitos älyttömästi kaikista postausideoista (joita saa toki edelleen heitellä), kaikki oli toteuttamiskelposia ja muutama jo työn alla. Oli ihan erityisen ihanaa kuulla toiveita pohdiskelevista postauksista, koska ne on just niitä mitä tykkään tehdä ja itsekin muiden blogeista lukea. 
Tän postauksen kuvat on öisestä Fremantlesta, paikallisten kesken Freosta. Omalla asuinalueella maisemat on aika kaukana tosta, enkä täällä pimeän tullen ulkona oikeen liikukkaaan. Onneks kulkuyhteydet pelaa ja julkinen liikenne on ihan naurettavan halpaa - junalla esim. Perthiin ja takas vähän yli eurolla. Huhuuu vr... Fremantlessa käppäilyn lisäksi oon tällä viikolla muunmuassa maistanut ekaa kertaa kegurua, koittanut etsiä itselleni harrastusta, käynyt ihanilla pikku markkinoilla ja lötänyt maailman parhaan jätskipaikan. Taidankin lopettaa tän listan tähän, en kehtaa kirjottaa enää yhtäkään kun kaikki mieleen tuleva tuntuu liittyvän jotenkin ruokaan. Ai nälkä? Ei mulla ainakaan

Teeman mukaisesti väsään tätä postausta yöllä. Fiilikset on just nyt paremmat kuin aikoihin vaikka mitään hirveen mullistavaa ei ookaan tapahtunut. Oli muutos sitten muissa tai oman pääni sisällä (veikkaan viimistä), on tä todellakin tervetullutta. Tällä viikolla oon tuntenu pääseväni enemmän mukaan juttuihin ja löytänyt ehkä vähän paremmin paikkani täällä. Huomenna mennään tyttöjen kanssa shoppailemaan viikon päästä olevia pikku bailuja silmällä pitäen, can't wait! Niin ja toinen meillä asuva vaihtari on löytänyt oman kaveripiirinsä ja se et hengataan  eri porukoissa on vaikuttanut meiän väleihin tosi positiivisesti. 

Huomenna alan tosissani vääntää teidän ehdotusten parissa, nyt sweet dreams ja tsemit uuteen lukuvuoteen! Niin ja tunnen ihan pienen kateudenpistoksen joka kerta kun kuulen sanat weekend festival.. pitäkäähän hauskaa kaikki sinne reivaamaan lähtevät! xx

4 kommenttia:

 1. Olin tos kesällä Australias kuukauden ja ne markkinat siellä oli jotain niin suloista! Tykkäsin niistä ihan älyttömästi! Ja voin kyllä allekirjottaa ton suvaitsevaisuuden ja huumorintajun, aussit on vaan ihan älyttömän hauskoja!:D Btw, jos et oo vielä käyny, niin New Zealand Natural -jätskikiskan pehmisjäätelö on pala taivasta..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep!! niissä vaan on ihan oma fiiliksensä :) haha oi kyllä, veikkailinkin et en oo ainoo kuka on aussien huumorintajun merkille pistäny! Uu kiitos vinkistä, pistetään ehdottomasti korvan taakse ;-)

   Poista
 2. kirjotat tosi kivasti :)
  tää blogi on yks mun suosikeista!

  http://saltsugarandstyle.blogspot.fi/

  VastaaPoista