torstai 5. joulukuuta 2013

kymmenen juttua

mikä on saanut mut iloiseksi viime aikoina? Vähän hymyilemään tai suorastaan hekottamaan onnellisuudesta. Lupaan, etten käytä enää koskaan sanaa hekottaa tässä blogissa.

1. Adventure World. Yleisin multa kysytty kysymys "mitä tykkäät Australiasta?" jälkeen on melkeinpä ollut "Oletko käynyt Adventure Worldissa?" Se on vesi-/ huvipuisto Perthissä ja kovin tuntuvat kaikki olevan ylpeitä siitä. Nytpähän tuli munkin koettua kyseinen paikka koulun kanssa ja annan päivälle ja paikalle kympin. Eivät siis turhaan Perthiläiset ole ylpeitä seikkailumaailmastaan. Mikroautojen kanssa hurjastelun lisäksi pidin erityisesti uudesta vuoristoradasta, jolle voisin antaa kymppi plussan ja kolme kertaa sinne eksyinkin. Yleensä en ole se kaikista hurjapäisin mitä laitteisiin tulee, mutta kyseisenä päivänä mulla oli ilmeisesti joku pakottava tarve saada pääni pyörälle ja testata ihan joka ikinen kieputus. Siispä (puolipakotettuna tosin) menin jopa Rampage nimiseen laitteeseen, joka oli just niin kamala miltä näyttikin. Ja sitten se laitteenpitäjä mikä lie kehtas vielä vaatia meitä pitämään kädet ylhäällä. Hitto vie, jos en olis ollut turvavaljaissa olisin hypännyt pois ja mennyt sanomaan että tulepa itse koittamaan. 
Onneksi se ei sentään vaatinut meitä pitämään silmiä auki.
        Biitsipäivät ovat parhaita päiviä               
 2. loma!! Mun tarkotus ei oo masentaa teitä siellä kotisuomessa, mutta mulla alko viime viikolla kesäloma ja kouluun palaan seuraavaksi helmikuussa (kai, pitää tuplatsekkaa toi vielä). Loman myötä oon heittäytynyt myös aikamoiselle lomamoodille. Yhtenä yönä nukuin puolitoista tuntia ja seuraavana viisitoista. Hupsista. 
 Hirrrveen hyvää kuvamateriaalia oon taas saanut aikaiseksi. Niin että mikä järkkäri?
3. juhlistaminen. Vaikka host- siskon lähteminen takas Saksaan pisti surulliseksi niin ainakin oli hyvät läksäribileet! Teemana oli periaattessa Oktoberfest, mutta paikalle sai tulla missä vaan naamiaisasussa. Itse lainasin host- äidin toista oktoberfest- mekkoa ja se päällä tuli vietettyä oikein hyvä ilta. Seuraavana päivänä olinkin taas viilettämässä tukka putkella kaverin pippaloihin. Tai ehkä ennemminkin illanistujaisiin, mutta hauskaa oli ja tuli tutustuttua taas pariin uuteen naamaan. Vielä just ennen Ilarian lähtöä juhlistettiin perheen kesken ihan vain pikkuisesti. Juhlistamista juhlistamista. En ehkä malta odottaa ensi viikkoon että pääsen taas juhlistamaan.

4. Uudet musalöydöt. Uusimpana niistä Vance Joy, australialainen laulaja/laulunkirjoittaja, joka alkaa Aussilassa olla aika iso nimi ja jonka musa saa väkisinkin huolettomalle kesäfiilikselle. Kuunnelkaa kuunnelkaa kuunnelkaa pliis tämä --> Vance Joy -Riptide (lyrics- video, koska en tykkää alkuperäisestä heh). Toinen ehdoton hyvänmielen tuoja on Imagine Dragonsin On top of the world. Täällä tulee kuunneltua ihan tolkuton määrä musiikkia, meillä soi lähestulkoon aina musa niin kotona kuin autossakin. Ja nukkumaanmennessä sekä bussissa kuulokkeet löytyvät korvilta tottakai.
Kamalaakin kauheampi aussiperheeni
5. Kehut. Kehut ovat aina aivan ihania tietty, mutta viime aikoina oon saanut ihan ekstakivoja kehuja. Mieltä lämmittävin juttu, jonka vaihtari voi kuulla on yksinkertainen "oon iloinen, että sä tulit just tänne". En toki pane pahakseni myöskään pikku kohteliaisuutta, jonka sain yhtenä päivänä, kun ulkonköni muistutti mielestäni lähinnä koditonta puskajussia. Noh, kaveri kertoi jotain tarinaa ja kesken lauseen keskeytti, katsoi hetken mua ja sanoi niin vilpittömästi "vau, sulla on kyllä tosi upeet silmät" ja jatkoi juttua. Awwh.
luokka koolla!
6. Uuden lempparibiitsin löytäminen. Biitsilöytö kantaa nimeä Cottesloe beach. Taino löytö ja löytö, kyseinen valkohiekkainen biitsi taitaa olla koko Perthin suosituin. En tiedä miksi en ole ennen tuonne eksynyt (tiedänpäs, turvaudun lähes ainna tuttuun ja turvalliseen Rockingham beachiin). Cottesloen aallot on välillä ihan valtavia ja niissä hyppiminen on maailman parasta. Mielenkiintoisia ihmisiä riittää ja paikka tuntuu olevan etenkin reppureissaajien suosiossa.
Ihana host- siskoni, jolle valitettavasti jouduttiin sanomaan maanantaina heipat
7. saksan- ja suomenkielen yhtäläisyydet. Ronjan kanssa ollaan naurettu vatsat kipeiksi huomatessamme saksan ja suomen yhtäläisyyksiä. Esimerkiksi sanat aula, hai, kurkku ja auto ovat molemmissa kielissä täsmälleen samat. Jos meitä oikein väsyttää saatetaan vaan hokea näitä yhteisiä sanoja toisillemme ja esittää keskustelevamme. Loistava keino hämmentää kanssaihmisiä. Ronja osaa nyt myös sanoa suomeksi "onko sinun päähäsi ammuttu haulikolla". Kyllä musta vielä kieltenope saadaan.

8. Varpaat tikissä. Lähdin host- äidin mukaan jalkahoitolaan, jossa sain istuskella ihanassa hierovassa tuolissa samalla kun jalkani ja varpaani laitettiin kesäkuosiin. Rentouttava kokemus oli itsessään parempi kuin lopputulos. Ei sillä, ettenkö tykkäisi mun rusehtavanpunaisista varpaankynsistä. Kyllä nyt kelpaa tepastella avojaloin hehe.
KATTOKAA NYT SITÄ! Kattokaa ja sanokaa etten oo ainut, joka ihan vähän kuolee ton söpöydelle
9. Eläintarha. En ole siis vieläkään kyllästynyt aussielukoihin. Vierailtiin Perth Zoossa ja syötin kirahvia. Sain kaikki turistit nauramaan kiljahduksellani kun kirahvin piitkä ällö sininen kieli kietoutui käteni ympärille. Näin tajuttoman siistejä tiikereitä, hauskan kiinalaistaaperon ja vaihteeksi liudan pingviinejä. Käytiin eläintarhan studiossa teettämässä muutama ylihinnoitettu kuva meistä ja eläimistä. Oli hyvä päivä. 
10. Kymppikohdan omistan Australian iltataivaalle, joka oli tänään aivan erityisen kaunis. Ne sanoo, että punainen taivas illalla meinaa myrskyä seuraavana päivänä. Ei haittaa. Tulkoon sitten vaikka myrsky huomenna, ainakin oli häkellyttävän kaunis iltataivas. 
Katsotaanko kuka kiroaa ja syö sanansa huomenna Perthin keskustassa, kun taivaalta sataa pieniä mummoja. Sitten ei ehkä enää eilisen kaunis iltataivas lohduta.

4 kommenttia:

  1. onko sun aussiperhe oikeesti kamalaakin kamalampi :---D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei!! :-D maailman ihanin <3 pitää varmaan muuttaa kuvateksti ennenku tulee lisää väärinkäsityksiä haha

      Poista