keskiviikko 8. tammikuuta 2014

uudestavuodesta, joulusta ja surffauksesta

Joulu tuli joulu meni ja niin teki myös uusivuosi. Ja blogi on ollut hiljaiselolla. Mites näin pääsi käymään.
Mähän bloggailisin oikein mieluusti vaikka joka päivä ja vaikka monta kertaakin, mutta viime aikoina oon juossut pää kolmantena jalkana milloin missäkin, enkä edes muista milloin olisin viimeksi saanut mahdollisuutta istua rauhassa koneen ääreen ja kirjoittaa. Mutta täällä sitä ollaan ja valmiina olemaan entistä ehompi bloggaaja vuonna 2014.(vieläkin tuottaa ongelmia kirjoittaa nelonen kolmosen sijasta)
Mutta niihin kuulumisiin. Viime viikot ovat kuuluneet ehkä koko vaihtovuoden parhaimpien joukkoon. On ollut niin paljon kaikkia ihania juttuja.
Erityisen paljon on ollut merijuttuja. MÄ OPIN SURFFAAMAAN!! Kaksi viikonloppua eli neljä päivää ovat vierähtäneet Secreet Harbourilla, unelmabiitsillä, jossa sijaitsee Gone Surfing- niminen surffikoulu ja lautavuokraamo. Opettajana meillä on ollut Doug, entinen surffauksen maailmanmestari ja älyttömän hyvä duunissaan. Dougilla on aussimaisen rento ote mutta hän ei todellakaan päästä oppilaitaan helpolla ja antaa suoraa palautetta asioita kaunistelematta. Opetusmetodit ovat myös vähän erilaiset verrattuna muihin surffikoulihin. Meillä ei juurikaan ollut kuivaharjoittelua rannalla vaan periaate oli että laudan kanssa mereen ja mokaamaan. Ja voi kyllä mä mokailinkin! Eka päivä oli ihan silkkaa sähläystä kun ei ollut mitään otetta lautaan mut jokainen päivä on ollut entistä parempi. Meri ei ole koskaan samaa kuin eilen ja joka päivä aallot olivat hyvin erilaiset - tokan päivän "hei tuolta tulis ehkä yks pikku aalto" neljännen päivän tyrskyihin. Ne sanoo että surffaus on kuin mafia. Kerran kun olet sisällä niin ulospääsyä ei enää ole. Ja on se fiilis aalloon harjalla vaan niin mahtava, että mun sisäinen surffityttö kyllä aika mukisematta edellisen väittämän allekirjoittaa. 

 Jouluaatto on täällä ihan normipäivä ja mepäs vietettiin aatto sukellellessa. Ei yhtään hullumpi jouluaatto ja ainakin tulen muistamaan kyseisen päivän lopun ikäni. Jouluaattoiltana sitten paniikissa paketoin viime hetkessä lahjoja, jotka oli ostettu kappaskappas päiväää ennen. Päivää ennen, polttavassa helteessä, järkyttävässä ihmistungoksessa ja pää tyhjänä lahjaideoista. Miettisin jo mielissäni että tästä joulusta ei tuu yhtään mitään. En muista oonko aikasemmin tästä jo kirjoittanut mut täällä mun joulufiilis oli joulun alla ihan kateissa, Joulu on täällä tosi sellanen jeeee bileet tyylinen juhla ja lisäksi sen hehkuttaminen aloitettiin kaikkialla jo hyvissä ajoin marraskuussa, Alkoi siis koko aussijoulu pursua pikku hiljaa korvista mut joulupäivä muuttikin kaiken. Hyvin erilainenhan se oli mut hyvillä fiiliksillä mentiin koko päivä. Aamu alkoi shampanja ja pannukakku aamiaisella jonka jälkeen lähdettiinkin kadulle venailemaan joulupukkia. Täällä on siis tapana, että joulupäivän aamuna pukki kiertää kuorma-auton kanssa katuja tonttujensa kanssa ja heittelee karkkia. Tulee ihan jotkut penkkarit mieleen haha. Sitten tulikin lahjojen avaamisen aika ja siinä kohtaa mulle tuli se todellinen joulufiilis kun sai nähdä muiden avaavan mun antamia paketteja. Meillä joulua olivat siis viettämässä host-äidin vanhemmat sekä veli. Sain ihania ihania lahjoja niin aussi-ihmisiltä kuin Suomen päästäkin lähetettynä. Loppupäivä ja -ilta taisi kulua ruuan ääressä ja seurustellen, skypeteltiin myös Saksan suunnalle ja toivotettiin hyvät joulut Ilarialle. Tapaninpäivänä meidän talo täyttyi metelistä ja melskeestä kun Ronjan isäntäperhe sekä host-äidin serkun perhe tulivat tänne joululounaalle. Mun joulunaika sujui siis oikein rennoissa meiningeissä ja ehkä se joulumielikin sieltä paikoin pilkahteli esiin.
Uutenavuotena järjestettiin pienimuotoiset pippalot Ronjalla. Koko päivä elettiin pienessä pelossa, että ketään ei tule, koska uutenavuotena luonnollisesti oli paljon kaikkea meneillään ja meiän juhlat oli suht ex tempore eikä kummemmin niitä ehditty markkinoimaan. Ronjan host- vanhemmat oli ostanut törkeen määrän kaikkia koristeita ja ajankuluksemme koristeltiin paikkoja koko päivän. Lopputulos oli että juhlapaikka muistutti enemmän Kerttu täyttää kuusi vuotta synttäribileitä kuin kahden nuoren järkkäämiä uudenvuodenbileitä. Nomutta porukkaa kuitenkin tuli paikalle ja hengattiin ilta Ronjalla kunnes lähdettiin rannalle porukalla katsomaan uudenvuodenraketteja. Oli ihan huikee show ja koko ranta ja rantakatu oli täynnä juhlivia ihmsiä. Bongailtiin muutamia tuttuja ja fiilisteltiin. Kotiin palattiin kahden aikoihin, joka oli täällä ihan luksusta. Uusvuosi oli hyvin onnistunut vaikkei ilta alkuperäisten suunnitelmien mukaan mennytkään. Enpä tosin muista milloin olisikaan viimeksi. Onneksi päähänpistoista ja suunnittelemattomista käänteistä syntyy usein ne parhaat muistot.
Ennen joulua käytiin bongailemassa yliampuvia jouluvaloja. Olo oli kuin Aliisalla ihmemaassa, kaikki ne viimisen päälle koristellut kadut ja talot toistensa jälkeen.. Eihän sen näkösissä joulutaloissa voi asua kuin onnellisia ihmisiä. Asuin koko viime viikon tiistaista sunnuntaihin Ronjalla. Munhan piti olla alunperin vaan yks yö mut jotenki asetuin kai liian hyvin taloksi. Oli niin hauska viikko. Leffamaratooneja, aamuun asti valvottuja öitä, biitsihengailua, shoppailua ynnä muuta. Viimisenä iltana mentiin syömään ihan super hienoon ravintolaan Fremantlen satamaan Ronjan host-äitin synttäreiden kunniaksi ja oli kyllä ihan hehkutuksensa arvoinen paikka! Musta on ihan mahtavaa että mulla ja Ronjalla on molemmilla tavallaan kaks isäntäperhettä. Ronjan host-perhe ottaa mut mukaan moniin spesiaalijuttuihin ja toisinpäin, me otetaan Ronja useimmiten esim. sukeltamaan meidän kanssa. Näin meille molemmille kertyy melkeinpä tuplasti kokemuksia!
Jatketaan tästä jookos huomenna, nyt alkaa bloggaajan silmät sen verran lepsua että jos vielä jatkan kirjoittamista niin jutun taso tulee olemaan vähintäänkin noh.. väsynyttä. 
Paljon paljon pusuja, haleja jne kyl te tiiätte


6 kommenttia:

 1. oi... sust tuleeki mun henkilökohtanen surffiopettaja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. todellakin, vuohensaaren aallot täältä tullaan haha ;)

   Poista
 2. Aivan ihana postaus! Mut mulle on jääny epäselväks et kuka on Ronja XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) Ronja on mun host-äidin tädin perheen vaihto-oppilas Saksasta ja hänen hostit on melko läheisiä mun hostien kanssa :)

   Poista
 3. Moikka! Haastan sut, haaste löytyy mun blogin etusivulta :-)

  easylivingwithme.blogspot.com

  VastaaPoista