tiistai 23. heinäkuuta 2013

Ja loma jatkuu

Tänään menin ihan innoissani (ja ehkä ihan hiukan paineissa) kouluun vain kuullakseni, et mun koulu alkaakin aikaisintaan vasta perjantaina. Sitä ennen mulle ei pystytä takkuilevien koneiden vuoksi lukujärjestystä tekemään. Perjantaina mun lukujärjestyksen pitäis olla valmiina, tosin vähän pelottaa mitä siitä tulee. Juttelin rehtorin kanssa ainevalinnoista ja hän löi pöytään aineita kuten matikka ja kemia.. sanoin haluavani erilaisia aineita kuin Suomessa, paljon liikuntaa, taideaineita ynnä muuta, mut fakta on se, että monille kursseille ei mahdu enää lisää oppilaita. Hyvä uutinen oli, että pääsen luokalle 11, josta jatkan tammikuussa luokalle 12. Se tarkottaa mun kanssa saman ikäisiä oppilaita ja tanssiaisia ens keväänä! Monet vaihtarit sijoitetaan vuotta alemmallle, koska toi vika lukiovuosi voi olla aika haastava.
Oli pieni pettymys mulle et koulu ei alkanukaan vielä tänään. Ei sillä että kaipaisin opiskelua, aikaisia aamuja ja kokeita, mut haluisin vaan mahdollisimman nopeesti päästä tutustumaan ihmisiin. Nä vapaapäivät on ihania; lenkkeilen ympäriinsä, kirjotan, kuvailen, pyörin ostoskeskuksessa ja tutustun uusiin makuihin ja paikkoihin. Pääsen tekemään asioita, joihin kotona Suomessa ei tuntunut aika riittävän. Viihdyn erittäin hyvin yksin ja omien ajatusteni kanssa, mut liika on liikaa ja loppujen lopuksi oon kuitenkin ihminen, joka tykkää mielummin tehdä asioita seurassa. Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo vai miten se meni. Niistä hetkistä, kun syödään ja jutellaan host- vanhempien kanssa illalla yhdessä pöydän ääressä, onkin muodostunut mun lempparihetkiä. Rakastan sitä, kuinka intohimoisesti nä suhtautuu ruokaan. Vielä ei oo kertaakaan ollut einesruokaa, kaikki kokataan itse ja pitkän kaavan mukaan (poikkeuksena pizzan kotiin tilaaminen). Täältä löytyy jos jonkinnäköistä keittokirjaa ja host-äidin lempipuuhaa on uusien reseptien etsiminen ipadiltaan. Ruoka on älyttömän hyvää ja melkeinpä aina terveellistäkin. Vielä kun saisin stopin mun loputtomalle TimTam himolle... aussien suklaakeksejä ja ah, niin hyviä!
Tokassa kuvassa mun tuleva kesäkoulupuku! Tän hetkinen on niin pirun tylsä, et en oo vaivautunu ottaa ees kuvaa.
Tiiän että tuun vielä kaipaamaan näitä kiirettömiä aussivapaapäiviä, joten aion ottaa tästä aurinkoisesta päivästä kaiken irti! Nyt lenkkarit jalkaan ja kuulokkeet korville, vähän houkuttais myös läheinen nuudeliravintola.. niin mitkä vaihtarikilot?! 

10 kommenttia:

 1. Heei kerttu mul oli tollee samal taval et monta päivää
  Piti oottaa et pääsee tekee valinnat ja sit lukkari ym :D mul oli sillee et moni ryhmä oli täyn mut päääsin sinne silti et kantsii koittaa et se rehtori vaa kyselee opettajilt onks se ok:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aa okei! :) katotaa mitä sielt nyt tulee ja jos ei miellytä ni yritän lähtee vaihtaa :D

   Poista
 2. Miten 'tiukka' toi teijän koulupukeutuminen on? Et sallitaanko tyylii koruja tai korkkareita? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan tiukka! koruja saa käyttää ja kengätkin saa mun käsityksen mukaan olla millaset vaan :) yksityisissä sekä kirkon ylläpitämissä kouluissa ollaankin tiukempia, mun koulu on julkinen eli säännöt on suht rennot :)

   Poista
 3. miten hyvin pitää osata enkkuu et voi lähtee vaihtoon? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiän ihmisiä ketkä on lähteny esim. portugalinkieliseen maahan ilman et osaa sanaakaan portugalia :D eli kyl sitä paikan päällä oppii, ei todellakaan kannata antaa heikon kielitaidon olla vaihdon esteenä :) järjestöstä riippuen saattaa tietty olla jonkinnäkönen kielitesti, mut ainakin exploriuksen testiin ei tarvinnu ihan perusjuttuja enempää osata jotta sen läpäs! Toki huonolla enkulla saattaa aluks tulla vähän enemmän väärinkäsityksiä yms mut kyllä kaikki ymmärtää ettei se oo sun äidinkieli. Hymyllä ja asenteel pääsee pitkälle, hyvä enkku on vaa plussaa :)

   Poista
 4. ihana blogi! jään innolla seurailee, sulle on tulossa varmasti upee vuosi! postaa niin usein kun vaan jaksat/kerkeet!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos:) jep yritän pitää postausvälin mahollisimman lyhyenä, huomenna taas uutta postausta!

   Poista