lauantai 21. syyskuuta 2013

off to the north!

Käppäiltiin tässä yhtenä päivänä Ilarian kanssa koulusta kotiin ihan hirveessä kaatosateessa kun jostain tyhjästä meidän eteen pomppas kaks laulavaa parikymppistä, paidatonta, maalauksiin ja pinkkeihin peruukkeihin pukeutunutta miestä. "Nyt tytöt tanssitaan" jäbät tokas ja alotti hurjan sadetanssissa yrittäen saada meidät mukaan. Nauraen toivotin hyvät päivänjatkot ja jatkoin matkaa. Kai mulla sitten on vielä matkaa australiasoitumiseen, saatiin palautetta että ollaan ihan erityisen tylsiä. Tai sitten vertailu ei oo ihan reilua, musta tuntuu että kyseisillä peruukkipäillä oli muutaman promillen etumatka meihin.
Tiistaina oli koulun jokiristeily, jolle menemättä jääminen oli mun kohdalla hyvin lähellä. Pari ihmistä sai mielialan laskemaan aika pohjamutiin, mutta onneksi suomikamujen tsempistä sain kuitenkin raahattua itseni satamaan. Onnellisuutta on se, kun on ihmisiä jotka pystyy pelastamaan päivän vaikka maailman toiselta puolelta käsin. Niin ja risteilystä tuli yksi tän viikon kohokohdista; musiikkia, vene täynnä tanssivia ihmisiä ja Perthin pilvenpiirtäjät yövalaistuksessa. Kaukaa katsottuna öinen Perth näyttää lumoavan kauniilta, mutta totuus paljastuu kun oikeasti kävelet kaupungissa vaikka vain sen kymmenen minuuttia satamasta kaverin autolle. Kadut, jotka päiväsaikaan on täynnä valoa ja elämää kansoittuu öisin kodittomista ja epämääräisessä kunnossa vaeltelevista ihmisistä, eihän sitä edes tunnista samaksi kaupungiksi. Perthin keskusta ei siis todellakaan ole paikka, jossa tekee mieli viettää aikaa öisin. Ehkä tilanne on eri viikonloppuisin, kun yöelämä herää henkiin tai ainakin perjantaisin kun kaupat on auki ilta kymmeneen. Normaalisti kaupat sulkevat siis ovensa jo viideltä, mikä tuli mulle suurena yllätyksenä. 
Torstaina täällä osoitettiin mieltä kouluaineuudistuksia vastaan ja myös meidän koulu oli tyhjillään. Koulun sijasta käytettiinkin päivä shoppailuun ja vaatekaappi sai kaipaamaansa täydennystä. Vihdoin kotiutin parit uudet bikinit, olen kuulemma ensimmäinen aussivaihtari, joka on koskaan saapunut maahan vain yhden bikinparin kanssa. Löydettiin myös liian ihana kenkäkauppa ja lopputulos oli, että löysin saapikas-  ja sandaaliparin lisäksi uudet kenkälempparit; yllä näkyvät hiekan väriset ihanuudet, jotka on ulkonakönsä lisäsksi huippumukavat jalassa.

Voi kuinka mielelläni kertoisin teille lisää; hehkuttaisin Sumo Saladin salaattibuffettia, kertoisin kuinka huono tajusin olevani Mario Kartissa ja ehkä mainitsisin että mun kaupungissa eletään tällä hetkellä mielettömässä aussifutis huumassa. Niin paljon kerrottavaa, mut aika pistää pahasti vastaan. Viiden tunnin päästä mun pitäis nimittäin istua autossa matkalla kohti Exmouthin unelmabiitsejä ja sitä ennen olis hyvä saada vähän untakin. Eiköhän kymmenen tunnin ajomatkan aikana tosin raaski vähän nukkuakin, oli maisemat kuinka upeat tahansa. Mulla alkoi nyt siis kolmen viikon odotettu loma ja ens perjantaihin asti vietän sen Ronjan, Ilarian ja hostien kanssa pohjoisessa päin lähinnä biitsielämän ja sukeltelun merkeissä - kuulostaa täydelliseltä mun korvaan. Palaillaan vajaa viikon päästä kuvapommituksen ja toivon mukaan myös videomateriaalin kera!

10 kommenttia: