tiistai 17. joulukuuta 2013

lause päivässä ja pentujuttuja

Ostin viime viikolla päiväkirjan, mutta en ihan tavallisen. Oon aina ollut tajuttoman huono päiväkirjan pitäjä. En saa siihen hommaan mitään säännöllisyyttä. Yhtenä iltana saatan kirjoittaa kymmenen sivua tajunnanvirtaa ja sitten unohtaa päiväkirjan pöytälaatikon uumeniin ja löytää sen sieltä parin kuukauden päästä. Tai olla löytämättä, olen nimittäin myös aivan loistava hukkaamaan päiväkirjoja. Ties kuinka monta päiväkirjaa olen elämäni aikana aloittanut.
Rakastan kirjoittamista yli kaiken, mutta luulin, että säännöllistä päiväkirjan kirjoittajaa musta ei koskaan tule. Kutsukaa ongelmaani vaikka laiskuudeksi jos haluatte. Viime viikolla löysin kuitenkin tuon pienen "Sentence a Day" kirjan eli kirjan, johon kirjoitetaan vain yksi lause päivässä kolmen vuoden ajan. Tai vaikka yksi sana, jos ei sanasuoni satu kyseisenä päivänä pulppuamaan. Kirja myös antaa jokaiselle päivälle vinkin, mistä voi lauseensa kirjoittaa, kuten millä mielellä heräsit tänään. Hehkutin tuota kirjaa ehkä  jopa vähän huolestuttavan paljon. Kamut mietti varmaan mielissään, että "Joojoo tosi kiva kirja Kerttu, vaihdetaanko jo puheenaihetta".
Tähän asti olen kirjoittanut kirjasta englanniksi, en tosin tietoisesti. Olen vaan sattunut ajattelemaan englanniksi. Okei, nyt huijasin vähän. Oikeesti en ajattele englannksi, vaan mun ajatukset on useimmiten sekalaista suomi-enkkupuuroa.
Olen pyrkinyt täyttämään kirjan positiivisilla ajtuksilla ja se ei oo kovin vaikeaa, sillä viime päiviin on mahtunut niin paljon kaikkea hyvää.
The Book// Paras lounas- yhdellätoista dollarilla iso kippo täyteen niin paljon eri salaatteja kuin mahtuu, ekaa kertaa otin ison koon enkä edes jaksanut syödä tota, vaikka super hyvää olikin// Tiana, Jess ja perjantaihymyt// Viikonloppuna vihdoin ja viimein surffaamaan!
Torstaina lähdettiin Cottesloeen isohkolla porukalla pelailemaan rantafutista ja - lentopalloa. Perjantaina oli mun kaverin Khylen synttärit ja ilta osoittautui yhdeksi parhaista aussi-illoista. Chilliä musaa, beer pongia, vähän tanssimista, uusia ihmisiä ja tuttuja, rakkaita naamoja. Ausibailut eroaa Suomen pippaloista kuin yö ja päivä monilta osin, enkä oikeen osaa päättä kummista tykkään enemmän. Molemmissa puolensa! 
Yöksi menin Tianalle ja sieltä lauantaiaamuna hetkeksi lastenvahdiksi. Illalla lähdettiin Ronjan kanssa leffaan katsomaan kauhuleffa Carrie, joka osoittautui ei-niin-pelottavaksi. Mulla on tosin aika korkea toleranssi kauhuleffojen suhteen, eikä ihan mikä tahansa leffa saa mua pelkäämään. Emmi ja Taru voivat kertoa aiheesta lisää :D
Ronja sekä kuusi kiloa täynnä rakkautta// --- // Perth valmiina jouluun - miljoonat joulukoristeet helteen keskellä pistää hämmentämään// Kylpypuuhissa
Leffasta kotiin tullessani mua odotti suuri yllätys. Mun ja Ronjan jalkoihin juoksi maailman söpöin koiravauva. Kysyin, kenen suloinen ilmestys on ja hyvä etteivät ikkunat särkyneet kiljaisustani, kun kuulin sen olevan meidän. Beaglen ja mopsin sekoitus sai nimekseen Nitro ja symppiksempää pentua saa etsiä, Nitro rakastaa kaikkea, ja kaikkia ja on niin täynnä energiaa aamusta iltaan. 
Sunnuntaina lähdettiin nauttimaan päivästä ja rentoutumaan Margaret Riverin alueelle, joka kuuluu ihan mun lemppareihin. Pääosassa alueella on pienet viinitilat ja ravintolat sekä kuvankauniit maisemat unohtamatta valkohiekkaisia rantoja. Margaret River on myös yksi maailman parhaista surffipaikoista (ainakin jos paikallisilta kysytään) ja siellä järjestetään jos jonkinmoista kilpailua alan huipuille. Matkaa tonne on Perthistä melkein 300 kilometriä ja voi kuulostaa ajatuksena ihan hullulta lähteä silloin tällöin ihan vaan päiväretkelle noin kauas. Mutta hei, Australia, kaikki on ihan pirun kaukana. Eikä mulla oo mitään autossa istumista vastaan niin kauan kun musaa riittää ja ilmastointi pelaa.
Tä viikko on käynnistynyt jouluostoksilla käyden ja pennun kanssa touhuten. Lämpötila kohos eilen yli neljänkymmenen asteen ja keskustan ruuhkissa viilettäminen ei ollut herkkua. Tänään ollaan jo ihan inhimmillisissä lukemissa, lämpöä "vain" kolmekymmentä astetta. Tälle viikolle ei oo mitään kummallisempaa ohjelmaa luvassa, lukuunnottamatta viikonloppua, jota jo odotan kuin kuuta nousevaa. Pääsen vihdoin surffaamaan! Lauantai ja sunnuntai kuluvat siis Secret Harbourilla ja ahh tekis mieli alkaa laskemaan jo tunteja!
Ihanan paljon ootte heitelly jo kysymyksiä, mutten pistä pahakseni vaikka niitä lisääkin tonne ilmestyis: tästä pääsette kyselemään! Pidetäänhän kysymykset kuitenin asiallisena, ihan mitä vaan en ole valmis sadoille ihmisille jakamaan. 
Enään viikko jouluun! Olen edelleen sitä mieltä, ettei ole suomalaista joulua voittanutta, eli nauttikaahan nyt joulunodotuksesta siellä pohjolassa! <3

16 kommenttia:

  1. Kerttu mä vaan niin rakastan lukea sun blogia,sun kirjoitustyyli on jotenkin niin ihana ! <3 Mutta mulle heräsi vaan kysymys että siis ootko sä vaihtanut perhettä tohon Ronjan perheeseen vai asuuko se sun perheen luona vai ootteko aina olleet host siskoja vai miten se nyt meni ?:DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos paljon <3 voi että, unohdan joskus selventää mulle itsestäänselvyyksiä blogissa, mutta siis asutaan eri perheissä, kuten ollaan aina asuttukin. Ronjan host- äiti on mun host-äitin täti sekä paras ystävä ja sitä kautta tutustuttiin ja vietetään tositosi paljon aikaa yhdessä! Näitten suku on myös erittäin tiivis, joten voin millon vaan mennä viettämään aikaa heille ja Ronja muumuassa vietti viime viikosta neljä yötä meillä xd kaikki myös luulee meidän olevan host-siskoja, multa aina kysytään, että mitä sun siskolle kuuluu ja toisin päin haha

      Poista
    2. aaaa hahaha just ihana tollattiin :D pidä ihana erilainen joulu siellä ja koitetaan selvitä ilman suurempaa joulumasennusta ! :D

      Poista
    3. Samoin sinne, eiköhän tässä viikko saada sinniteltyä ;)

      Poista
  2. Hahaha joo todellaki voidaan kertoa :D toi vika kuva on ihanin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "hei c'moon se on vaan keinu, joka heiluu sateessa" XD kiitos tarde <3

      Poista
  3. Voisitko tehä videota englanniksi, koska mulla kiinnostaa tosi paljon et kuin sujuvaa sun englanti on ja kaikki et millasta korostusta käytät ja näi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tottakai! Vähän jännittää ajatus, mutta enköhän mä tässä loman aikana sellaisen sais aikaseks :))

      Poista
  4. Oooh toi surffikuva!! ♥♥
    Rakkain terveisin panx :*

    VastaaPoista
  5. Sulla on tosi ihana blogi! Kuulostaa tosi kivalta toi "lause päivässä" -kirja. Jos sellasia ei täältä Suomen kaupoista löydä, niin ihan tavalliseen kalenteriinkin vois alkaa pitää tollasta päiväkirjaa, ihana idea! Pääsit mun blogini "Linkkaa blogisi!" -postauksessa viiden parhaan joukkoon ja sait juuri uuden lukijan! :)

    http://deathb4t.blogspot.com/2013/12/18-luukku-valitsemani-5-blogia.html

    VastaaPoista
  6. Ihana sun blogis ja ihana toi päiväkirja ;)

    VastaaPoista
  7. Tää sun blogi on IHANA! En kestä♥ Oot ittekki niin aurinkoinen persoona että tuot hymyä tähän suomen jäätävän harmaaseen ja pimeeseen yöhön! :-) Jään ehdottomasti seuraan sun blogia! :-)

    http://emmppu.blogspot.fi/

    VastaaPoista